Ziraat Fakültemizden Zeytin Üreticilerine Teknik Destek

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Bayramiç Ziraat Odası Başkanlığı iş birliği ile "Zeytin Hastalıkları ve Zararları Üretici Şikayet, Tanı, Tespit ve Takip Çalışması" Pıtıreli, Zeytinli, Saçaklı ve Kutluoba köylerinde gerçekleştirildi. Çalışmaya Toprak ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Nuray Mücella Müftüoğlu, Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyelerimiz Prof. Dr. Savaş Korkmaz, Prof. Dr. Ali Özpınar, Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Elemanımız Araştırma Görevlisi Mehmet Ali Gündoğdu ile Tarım İl Müdürlüğü uzmanları, muhtarlar ve zeytin üreticileri katıldı. Çalışmada zeytin üreticilerine teknik bilgilendirmeler yapılmış ve sorunlar yerinde gözlemlenerek çözüm yolları önerilmiştir.