Ziraat Fakültemiz Ziraat Mühendisleri Odası 10. Öğrenci Kurultayında Temsil Edildi

Ziraat Mühendisleri Odası tarafından, 3-4 Aralık 2016 tarihleri arasında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarihi Salonunda gerçekleştirilen 10.Öğrenci Kurultayı’na Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni temsilen Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Onur Sinan TÜRKMEN, Bölüm öğrencileri Ebru DÜZEN ve Ayşenur GÖKÇE katıldı.

Türkiye’nin 24 farklı üniversitesinden 116 öğrencinin katıldığı ve öğrenci sorunlarının tartışıldığı kurultaydaki oturumlarda, “Üniversite eğitimi beklentileri karşılıyor mu, nasıl olmalı?”, “Fakülte sektör işbirliği ve öğrencilerin bu işbirliği içindeki yeri”, “Fakülte öğrencilerinin barınma sorunları ve beklentileri ile kent/öğrenci ilişkileri”, “Fakülte dışı sosyal aktiviteler”, “Yürütülen ve/veya içinde olunan sosyal sorumluluk projeleri, “Fakültedeki öğrenci kulüpleri”, “Mesleki örgütlülük (ZMO), mezuniyet sonrası tamamlayıcı eğitimler, özlük hakları ve mesleki dayanışma” başlıkları belirlenerek bu başlıklar üstünde görüşler bildirildi.

Üniversitemizi temsilen yapılan sözlü sunuda Ziraat Fakültesi öğrencileri tarafından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen çalışmanın anket sonuçları aktarılmış, yapılan poster sunusunda ise Çanakkale ilinin Coğrafi İşaretli marka değeri olan “Bayramiç Beyazı” tanıtılmıştır.