Zeytin Hasat Şenliği Gerçekleştirildi

Zeytin Hasat Şenliği Gerçekleştirildi

          Tarım ve Orman Bakanlığı Çanakkale İl Müdürlüğü, Ezine Kaymakamlığı, Geyikli Belediye Başkanlığı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve S.S. Geyikli Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde bu yıl birincisi düzenlenen “Zeytin Hasat Şenliği” yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. 17-18 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen etkinliğe Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Yıldırım, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu,  Ezine MYO Müdürü Doç. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Şeker, zeytin ve zeytinyağı üreticileri ile çok sayıda öğrencimiz katıldı.

           İki gün süren Hasat Şenliğinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesinden emekli öğretim üyesi Dr. Nilüfer Kaleci "Coğrafi İşaretler ve Zeytinde Coğrafi İşaret Alınması Projesi" konusunda, İzmir Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsünden Dr. Barbaros Çetinel "Zeytin Hastalıkları ile Mücadele" konusunda, Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Dr. Mehmet Ali Gündoğdu "Kaliteli Zeytin Yağı İçin Bazı Önemli Hususlar" konusunda, İzmir Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsünden Elif Burçin Büyükgök ve Ayşen Yıldırım da "Natürel Zeytinyağlarında Duyusal Analiz" konularında birer sunum yaparak bilgiler verdiler.

        Zeytin Hasat Şenliğinde ayrıca Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında minik yüreklere Doğa Bilinci kazandırmak amacıyla Fakültemiz öğrencileri çocuklarla birlikte zeytin fidanı dikimi etkinliği gerçekleştirildi.

            Zeytin Hasat Şenliği ödül töreni ve plaket takdimlerinin ardından sona erdi.