‘Zeytin Ağacı Hatıra Ormanı’nın İlk Fidanları Ezine Meslek Yüksekokulu’nda Toprakla Buluştu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin ‘25. Yılı Etkinlikleri’ kapsamında, Ziraat Fakültesi ve Ezine Meslek Yüksekokulu’nun ortaklaşa düzenledikleri etkinlikte, ‘Zeytin Ağacı Hatıra Ormanı’nın ilk fidanları Ezine Meslek Yüksekokulu Yahya Çavuş Kampüsü’ndeki 7 dekarlık alanda toprakla buluştu. Etkinlik, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel ACER, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet ERDEM, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper DARDENİZ, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah KELKİT, Ezine Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehtap ÖZDEN, Genel Sekreter Yardımcısı Kenan YÜCEL, Ezine Belediye Başkanı Haluk BABAOĞLU, Ezine Tarım İlçe Müdürü Ramazan EREN ve çok sayıdaki akademik/idari personel ile öğrencilerimizin katılımıyla, 17.03.2017 tarihinde saat 16.00’da gerçekleştirildi.

Toplam 70 adet tüplü zeytin fidanı arasından sembolik olarak seçilen iki adet zeytin fidanının Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel ACER, Ezine Belediye Başkanı Haluk BABAOĞLU, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper DARDENİZ ve Ezine Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehtap ÖZDEN tarafından dikimlerinin gerçekleştirilmesiyle devam eden etkinlik, bolluğun, bereketin, yaşam ve barışın sembolü olan bu fidanların gelişmiş birer zeytin ağacı olması temennileriyle sona erdirildi.

Etkinlik hakkındaki daha geniş bilgiye, Üniversitemizin www.comu.edu.tr linkinden ulaşılabilmektedir.