Yılsonu Damızlık Keçi ve Koyun Satışları ‘TETAM Küçükbaş Hayvan Yetiştirme Birimi’nde Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’nün kontrolünde, ‘TETAM Küçükbaş Hayvan Yetiştirme Birimi’nde yetiştirilen damızlık ‘Türk Saanen’ ırkı keçi ve  ‘Tahiroava’ ırkı koyundan oluşan 66 adet küçükbaş hayvanın satışı, 25.12.2017 tarihinde Üniversitemiz Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan açık arttırma ile gerçekleştirildi. Satışa sunulan 14 dişi koyun yetiştiriciler tarafından büyük bir ilgi görerek tamamı yeni sahiplerini buldu. 21 erkek (11 aylık) koyundan 10 adedi, farklı yaşlarda satışa sunulan 30 keçiden ise 15 adedi satılmış olup, kalan hayvanların satışları taban fiyat üzerinden devam etmektedir. Türü, cinsiyeti, yaşı ve damızlık niteliğine göre 450-1.600 TL aralığında değişen fiyatlarla açık arttırmaya çıkartılan yüksek damızlık değere sahip küçükbaş hayvanların satışları, yaklaşan doğum sezonu nedeniyle kısa bir süre daha devam ettirildikten sonra bitirilip, satışların ilkbahar ve yaz döneminde devam ettirilmesi planlanmaktadır.