VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI

VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI

        Fakültemizde 31.05.1999-31.07.2001 tarihleri arasında Dekanlık yapan Prof. Dr. Alaettin Sabancı'yı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Yaptığı akademik çalışmaların yanı sıra farklı kurumlarda üstlendiği idari görevlerle de eğitim öğretim camiasına önemli katkılar sağlayan kıymetli hocamıza Allah’tan rahmet, kederli yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Ziraat Fakültesi Dekanlığı

 Prof. Dr. Aleattin SABANCI’nın  Kısa Özgeçmişi

 Prof. Dr. Alaettin Sabancı 11. 03.1945’te Gelibolu’nun Fındıklı Köyü’nde doğdu ve ilköğretimini Gelibolu tamamlamıştır.

1956 yılında “Balıkesir Savaştepe Öğretmen” okulunda başlayan lise eğitimini, Ankara Yüksek Öğretmen Okulu ve 1963 yılında Hasanoğlan öğretmen okulunda tamamlayarak mezun olmuştur.

1963- 1964 yılları arasında Gaziantep - Oğuzeli – Aynafar Köyü’nde 5 sınıflı bir okulda tek öğretmen olarak müdürlük görevi yapmıştır.

1964 yılında er öğretmen olarak yaptığı askerliğinin temel eğitimini Sivas Temel Eğitim Taburu’nda tamamlamış ve izleyen yıllarda öğretmenlik görevini sürdürmüştür.

1967-72 yıllarında ise Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde 5 yıllık lisans eğitiminden sonra ziraat mühendisi olarak mezun olmuştur.

1972-73 yılları arasında Tarım Bakanlığı, Orta Anadolu Araştırma Enstitüsü Tarım Makinaları Test Merkezinde 10 ay süre ile mühendislik yapmıştır.

21 Mayıs 1973 Ankara Üniversitesi, Adana Ziraat Fakültesi’nde Tarım Makinaları Kürsüsünde asistanlık görevine başlamıştır. Çukurova Üniversitesi Adana Ziraat Fakültesi nin kuruluş dönemlerinde ilk asistanlar grubu arasında yer almıştır.

Hocamız, 1978 de Tarımsal Mekanizasyon Anabilim Dalında Doktorasını tamamlayarak 1982’de yardımcı doçent olmuştur.

1983 de Doçent olmuştur.

1988’de ise Profesörlük ünvanı almıştır.

2012 yılında emekli olmuştur.

Alaettin Sabancı hocamız, akademik hayatı boyunca çoğunluğu Tarım Traktörleri ve Ergonomi alanında olmak üzere, 12 tane kitap ve yaklaşık 160 yayın üretmiş, 19 yüksek lisans ve 7 doktora danışmanlığı yürütmüştür. Doktorasını tamamlayan birçok öğrencisi Ülkemizdeki üniversitelerinde akademik hayatlarını sürdürmektedir.

Alaettin Sabancı hocamız akademik yaşamı içerisinde, Üniversitemizde Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölüm Başkanlığı, Ziraat Fakültesi dekan yardımcılığı, Ceyhan meslek yüksekokulu ve Adana Meslek Yüksekokulu müdürlüğü, üniversitemiz dışında ise, Çanakkale on sekiz Mart Üniversitesi Rektör yardımcılığı gibi görevler de yürütmüştü