Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Kumuk İçin Emeklilik Töreni Düzenlendi

Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Kumuk İçin Emeklilik Töreni Düzenlendi

        Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Taner Kumuk adına düzenlenen emeklilik töreni, 21 Şubat Cuma günü Ziraat Fakültesi Amfisin’ de gerçekleştirildi. Törene; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Yıldırım, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hürmüz Koç, Üniversitemizden ve Ziraat Fakültesinden çok sayıda öğretim elemanları ve İdari Personeller, Taner Kumuk hocanın yakın dostları, eski çalışma arkadaşları ve çok sayıda bölüm öğrencisi katıldı.

        Törenin ilk açılış konuşmasını Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sibel Tan gerçekleştirdi. Taner Hocamızın emekliliği için düzenlenen bu törene katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Sibel Tan, “Düzenlenen bu törenin hazırlanma aşamasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu törenler, bizler açısından son derece önemli. Bizleri bazen hüzünlendiren bazen mutlu eden güzel anıların paylaşıldığı güzel bir gün oluyor.” dedi.

        Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Yıldırım, ise yaptığı konuşmasında “Emeklilikleri bir ayrılık olarak görmediğini, esas bundan sonraki süreçte gönüllü olarak yapılacak işlerin daha fazla bağlılık anlamına geldiğini söyledi. Dekan Prof. Dr. Murat Yıldırım; Taner Kumuk hocamızın 44 yıllık akademik hayatında ki en büyük eseri mezun ettiği binlerce Ziraat Mühendisidir. Bu onun için en büyük gurur verici olaydır. Taner Kumuk hocamıza bundan sonraki yaşamında ailesi ve sevenleri ile birlikte mutlu bir emeklilik hayatı diliyorum” diye konuştu.

        Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise yaptığı konuşmada; Taner Kumuk hocamızın emeklilik töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu, bu tür törenlerin bir kurumsallık anlayışının yerleşmesi için olmazsa olmazlardan olduğunu ve Ziraat Fakültesi’nin bunu en iyi yapan fakültelerden birisi olduğunu söyleyerek “ÇOMÜ’de göreve başladığımdan bu yana özellikle kurumun bir aile ortamı olması gerektiği üzerinde durdum. Başka türlü hayattan zevk almamız mümkün değil” dedi. Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Taner Kumuk Hocamız ne şanslı ki arkasında dev bir seven kişi ve bir bilim ordusu bırakmış Prof. Dr. Taner Kumuk Hocamıza 20 yıldır ÇOMÜ’ye verdiği emekler için teşekkür ederek sevgi ve saygı ortamının kurum içinde devam etmesi temennisi ile sözlerini sonlandırdı.

        Prof. Dr. Taner Kumuk 44 yıllık akademik hayatının 20 yılını ÇOMÜ’de geçirmiş olmaktan çok memnun olduğunu belirten Prof. Dr. Kumuk, sözlerine şöyle devam etti; “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne geldiğim günden beri çok güzel bir üniversite ve mükemmel bir aile ortamı içinde bulundum. Bu üniversiteye geldiğimde Tarım Ekonomisi bölümünde sadece ben ve bir asistan arkadaşımla yola çıktık. Fakat yıllar içinde büyüdük ve şimdi kocaman bir aile olduk. Arkamda 2 Profesör, 1 Doçent, 3 Dr. Öğretim Üyesi, 2 Asistan bırakarak emekli oluyorum” dedi. Daha sonra Ziraat Mühendisliğinin geçmişi ve geleceği konulu mini bir sunum yapan Prof. Dr. Kumuk, törenin gerçekleşmesinin kendisini çok mutlu ettiğini ve bu töreni düzenleyen başta Ziraat Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Murat Yıldırım’a Öğretim Görevlileri Ahmet Becan ve Mürsel Güven’e çok teşekkür ediyorum dedi.

       Tören sonunda Prof. Dr. Taner Kumuk’a günün anısına Rektör, Dekan ve Bölüm başkanı tarafından hediye, pilaket ve çiçek takdim edildi.