Rektörümüz Prof. Dr. Yücel Acer Ziraat Fakültesi’ni Ziyaret Etti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, 10 Temmuz 2018 tarihinde Ziraat Fakültesi’ne ziyarette bulundu. Ziraat Fakültesi Dekanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz ile birlikte, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Fatih Kahrıman, Dr. Öğr. Üyesi Arda Akçal ve Fakülte Sekreteri Osman Kaplan’da hazır bulundu. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz tarafından Ziraat Fakültesi’nde yürütülmekte olan akademik çalışmalar ve diğer faaliyetlerle ilgili bilgi verilmesinin ardından, “ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Çiftliği” markası altında öncü tarım uygulamaları ve modern teknikler kullanılarak üretilmiş olan AR-GE fazlası tarım ürünlerinin tanıtımı da gerçekleştirildi. Aynı zamanda, Ziraat Fakültesi bünyesinde ‘Döner Sermaye Ofisi’nin oluşturulması konusunda yürütülen çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde de bulunuldu.

Domates, biber ve kabak gibi yazlık sebze ürünleriyle birlikte, kısa süre önce faaliyete geçirilen ‘Mantarcılık Araştırma ve Üretim Ünitesi’nde yetiştirilen İstiridye mantarı (Pleurotus spp.) üretimi için  yetiştirme denemelerinin de başlatıldığını ifade eden Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz, bu tesisde sonbahar–kış periyodunda mantar üretimini hedeflediklerini dile getirdi. Dekan yardımcıları Doç. Dr. Fatih Kahrıman ve Dr. Öğr. Üyesi Arda Akçal ise; ÇOMÜ BAP birimi tarafından “Sera Şartlarında Sebze ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliğine Yönelik Üretim Teknikleri ve Tarımsal Uygulamalar Üzerine Araştırmalar” başlıklı proje kapsamında desteklenen ve ‘ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi Ziraat Fakültesi Bitkisel Üretim Araştırma ve Uygulama Alanı’nda kısa süre önce inşaası tamamlanan tam otomasyonlu seraların çalışma prensibi ve üretilmesi hedeflenen tarım ürünleri hakkında kısa bilgiler verdiler. Rektörümüz Prof. Dr. Yücel Acer; Ziraat Fakültesi Dekanlığı’nın öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmalardan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Ziraat Fakültesi’nin Çanakkale tarımının modern yüzü olduğunu, özellikle yapımı tamamlanan seraların faaliyete geçirilmesi ve buralarda uygulanacak modern  yetiştiricilik tekniklerinin Çanakkale tarımına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Görüşmenin ardından, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından Ziraat Fakültesi’nin farklı duvarlarında yapılan tarım temalı resimleri inceleyen Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’e, ‘Tarımsal Değerler Sergisi’nin son hali de tanıtıldı. Burada yer alan ve tematik olarak oluşturulan ‘Mini Tarım Makinaları Parkı’nın hazırlık çalışmalarının gösterilmesi ve konu hakkında Tarım Makinaları ve Teknolojileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sarp Korkut Sümer’in bilgi vermesinin ardından, Rektörümüz Prof. Dr. Yücel Acer Ziraat Fakültesi ziyaretini tamamladılar.