Prof. Dr. Levent Efil tarafından Çilek Üreticilerine Yönelik Eğitim Çalışmaları Yapıldı

Çanakkale'nin, Yenice ilçesine bağlı Kalkım Beldesi ve çivarındaki köylerden bildirilen sorunlar üzerine, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri ile birlikte çilek alanlarında sorunların tespiti ve çözüm önerileri ile ilgili yoğun şekilde arazi çalışmaları yapıldı. Arazi çalışmalarına çilek üreticileri de dahil edilerek uygulamalı bir şekilde çalışmalar yürütüldü. Yürütülen çalışmaların sonunda sorunların bildirilmesi, çözüm önerileri ve genel bir bilgilendirme yapmak için Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ Yenice İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün organizasyonu ve Kalkım belediyesinin ev sahipliğinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Levent Efil tarafından; "Çilek Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele" konusunda üreticilere gece eğitimi düzenlendi. Toplantıya, Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkın, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ve çok sayıda üretici katıldı.