Ömer Mart Ortaokulu Öğrencileri Üniversiteli Oldu

Ömer Mart Ortaokulu II. sınıf öğrencileri, 25.04.2018 tarihinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni ziyaret ettiler. 23 Nisan programları kapsamında öğrencilere, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Yüksek Lisans öğrencilerinden Seda Yücel ile Akın Kuyulu tarafından ipekböceği yetiştiriciliğiyle ilgili bilgiler verildi. Bunun ardından Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz, ziyarete gelen öğrencilere ‘Ziraat Fakültesi Tarımsal Değerler Sergisi’ni bizzat gezdirerek bilgiler verdi. Sonrasında, öğrencilere Öğr. Üyesi Dr. Baboo Ali ve Uzman Dr. Burak Polat tarafından, “Çocuklar Geleceğimizdir (Children are Our Future)” ve “Arı Olmadan Bal Olmaz (No Bee, No Honey)” başlıklı böcek eğitimleri verildi. Bu eğitimde görsel sunum, canlı böcek ve böcek koleksiyonu kullanımıyla, böcek-insan ilişkisi, böceklerin ekosistemdeki yeri, böceklerin faydaları ve ekonomik değeri, faydalı böceklerin korunması, çocuklara böceklerin sevdirilmesi ile böcekler ve başka küçük canlılar arasındaki farklılıklar aktarıldı. Ayrıca, Fakültemiz Tarım Makinaları ve Teknolojileri Bölümü’nde yer alan ‘Tarım Sektörü Alanı’ Arş. Gör. Dr. Mehmet Burak Büyükcan tarafından uygulamalı olarak tanıtıldı. Son olarak ise, Fakültemiz Tarla Bitkileri Bölümü Doktora öğrencisi Gülhan Baytekin tarafından, gelen öğrencilere ‘Doku Kültürü Laboratuvarı’ ve ‘İklim Odası’ gezdirilerek, bitkilerin doku kültürü ile çoğaltılıp geliştirilmeleri ve ayrıca hidroponik sistemde bitki yetiştiriciliği konularında çeşitli bilgiler verildi.