Fakültemizde IAESTE (Milletlerarası Teknik Stajyer Öğrenci Mübadelesi Birliği) Öğrenci Topluluğunun 2019 Yılı İlk Toplantısı Gerçekleştirildi

ÇOMÜ IAESTE Topluluğu yaptığı etkinliklerle ve sunduğu kaynaklarla, Üniversitemiz teknik bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerinin mesleki bilgi, görgü ve mesleki uzmanlıklarının geliştirilebilmesi ile yurtdışı tecrübe kazanmaları gayesiyle, yabancı ülkelerde ve yabancı ülkelerin seçkin teknik okullarının öğrencilerinin de Türkiye’de staj yapmalarını temin edebilmek için çalışmalar yapacaktır. Topluluğun danışmanlığını Fakültemiz Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Öğretim Üyesi Anıl Çay yürütmektedir.

Fakültemiz Amfisi'nde 21 Şubat 2019 tarihinde, Üniversitemizin de üyeliğine yeni başlamış olduğu 'Milletlerarası Teknik Stajyer Öğrenci Mübadelesi Birliği ÇOMÜ IAESTE Topluluğu’nun 2019 yılı ilk toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantı kapsamında bu yıl öngörülen faaliyetlere ilişkin ve 2019 yılı yurtdışı staj başvuruları ile ilgili Üniversitemiz teknik bölümlerinde okuyan öğrencilerimize bilgilendirmeler yapılmıştır. Konuyla ilgili bu yıla ait havuz formları da kısa süre içerisinde internet sayfamızdan duyurulacaktır.