Fakültemiz Öğretim Üyeleri İspanya’da Hayvancılık Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’nü Ziyaret Etti

Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Çanakkale Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi destekleriyle sürdürülen "Kaliteli Süt Çanakkale'den Geçer" projesi kapsamında İspanya'nın Valencia kentine teknik inceleme gezisi düzenlenmiştir. Adı geçen teknik gezide kurumlardan temsilciler ile birlikte geziye Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünden Prof. Dr. Aynur KONYALI, Tarım Ekonomisi Bölümünden Doç. Dr. Ferhan SAVRAN, Mühendislik Fakültesinden Prof. Dr. Yonca YÜCEER ve Lapseki MYO’dan Dr. Coşkun KONYALI katılmıştır. Teknik gezide “Tarımsal Araştırmalar Valencia Enstitüsü (IVIA)’ne bağlı “Hayvancılık Teknolojileri Araştırma Enstitüsü” ziyaret edilmiş ve Enstitü Müdürü Ernesto A. Gómez tarafından Enstitü hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır. İspanya'daki kayıt tutma, yetiştiricilik uygulamaları, küçükbaş hayvancılık, kaliteye göre değerlendirmeler, standartların üstünde üretime teşvik edici ilave destekler, kalite standartları, uygulanan müeyyideler ve Valencia/Almedijar’da peynir üretimi hakkında bilgiler verilerek, karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmuştur.