Dardanos Yerleşkesi'nde Bağbozumu ve Pekmez Kaynatma Etkinliği Gerçekleştirdi

Dardanos Yerleşkesi'nde Bağbozumu ve Pekmez Kaynatma Etkinliği Gerçekleştirdi

        Üniversitemiz Dardanos Yerleşkesi'nde bulunan 'Ziraat Fakültesi Bitkisel Üretim Araştırma ve Uygulama Birimi'nde, 25.09.2018 Perşembe günü saat 14:30'da Fakültemiz akademik ve idari personelinin katılımıyla “Bağbozumu ve Pekmez Kaynatma Etkinliği” gerçekleştirildi. Bağ koleksiyon parselinden elde edilen Cabernet Sauvignon ve Merlot şaraplık üzüm çeşitleri ile sofralık çeşitlerden Müşküle ve Beyaz Kozak üzüm çeşitlerinin hasadıyla birlikte, üzümlerin sıkılıp şıra elde edilmesinin ardından şıraya pekmez toprağı katılıp kazanlarda kaynatılmasıyla hazırlanan pekmez, etkinliğe katılanlara ikram edildi. Elde edilen pekmezin Ziraat Fakültesi bünyesinde oluşturulması düşünülen 'Döner Sermaye Ofisi'nde diğer ürünlerle birlikte değerlendirilmesi planlanmaktadır.