'ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Çiftliği' Markası Tescillendi

'ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Çiftliği' Markası Tescillendi. - Mürsel GÜVEN

      'ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Çiftliği' adı için yapılan marka başvurusu,  Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildi. 14.11.2018 tarihinde yapılan marka başvurusu ile başlayan sürecin sonunda, Türk Patent ve Marka Kurumu, ilgili kanun uyarınca 'ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Çiftliği' isim ve logosunu 10 yıl süreyle tescil etti. Fakültemiz araştırma ve uygulama alanlarında üretilen ürünlerin resmi bir marka ve logo altında satışını sağlamak amacıyla yaklaşık 6 ay önce başlatılan çalışmalar böylece sonuçlandırılmış oldu. Tescillenen 'ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Çiftliği' marka ismi ve logosunun, AR-GE çalışmalarıyla oluşturulan çıktıların ticari değere dönüştürülmesine önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir.

     Halihazırda solucan gübresi, muhtelif sebze ve meyveler, zeytinyağı ve zeytinyağı sabunu, kırmızı ve beyaz üzüm pekmezleri, Trabzon hurması pekmezi  ile muhtelif sebze fideleri gibi bir çok üründe bu logo ve markanın kullanımına başlanıldı. Ürünlerin satışı, Ziraat Fakültesi'nin içerisinde açılan 'Ziraat Fakültesi Döner Sermaye Ofisi' ile eski Rektörlük binasında bulunan Merkez Ofiste yapılmaktadır.

     Marka tescil sürecinde, logo tasarımından idari süreçlerin tamamlanmasına kadar farklı alanlarda katkısı olan Fakültemiz personeli ile Proje Koordinasyon Merkezi çalışanlarına ve marka tescilinde sağladığı destekten dolayı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü’ne teşekkürlerimizi sunarız.

 

                                                                                                                                                            Ziraat Fakültesi Deklanlığı

 

 

Ekler

ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Çiftliği Markası Tescillendi 111.doc-2.doc