ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Çiftliği Hayvansal Üretim Uygulama ve Araştırma Biriminde Dördüz Kuzu Sevinci

ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Çiftliği Hayvansal Üretim Uygulama ve Araştırma Biriminde yetiştirilmekte olan %75-98 Ost Friz kan derecesine sahip Tahirova süt koyunlarında 2020 yılı doğum sezonu Ocak ayı sonunda başlamış ve halen devam etmektedir. 31.01.2020 tarihinde sabaha karşı 4 yaşındaki bir koyunumuzun, toplam 12,4 kg doğum ağırlığına sahip dördüzleri olmuştur. Dört yavrusuna da ihtimam gösteren anne, kuzuların tamamını emzirmekte ve bakımlarını yapabilmektedir. Şu ana kadar 51 koyun doğurmuş, bu koyunlardan 102 kuzu dünyaya gelmiştir. Buna göre doğuran koyun başına kuzu verimi 2,0 olarak gerçekleşmiştir.