ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Bozcaada Tarımsal Araştırma ve Uygulama Ofisi Seminer Programları Başladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Bozcaada Belediyesi arasında yürütülen protokol çerçevesinde faaliyete giren ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Bozcaada Tarımsal Araştırma ve Uygulama Ofisi çalışmaları ve aynı zamanda Truva Yılı Etkinlikleri kapsamında, ilk seminer etkinliği gerçekleştirildi. “Bağ Üretiminde Sorun Olan Hastalık ve Zararlıların Mücadelesi” başlığı altında gerçekleştirilen seminer, Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim elemanı Dr. Burak Polat tarafından, 13 Temmuz 2018 tarihinde Zübeyde Hanım Çay Bahçesi’nde sunuldu. Bozcaada’da bağcılıkla uğraşan pek çok üreticinin yanı sıra, ada halkı ve tatilcilerin de yoğun ilgi gösterdiği seminerde, bağ hastalık ve zararlılarından, tarımsal zararlılara karşı mücadelede alınması gereken önlemlere kadar pek çok konu üzerinde durulurken, çevre dostu zirai mücadele yöntemleri ile böceklerin ekolojik denge üzerindeki rolü ve önemi hakkında da bilgi paylaşımında bulunuldu.