ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Bozcaada Seminer Programlarının İkincisi Düzenlendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Bozcaada Belediyesi arasında ada bağcılığının geliştirilmesine yönelik olarak oluşturulan protokol çerçevesinde faaliyete giren  'ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Bozcaada Tarımsal Araştırma ve Uygulama Ofisi' çalışmaları ve aynı zamanda Truva Yılı Etkinlikleri kapsamında, ikinci seminer etkinliği de gerçekleştirildi. “Bozcaada Çavuşu Üzümünde Hasat Olgunluğu, Soğuk Depolama Uygulamaları ve Hasat Sonrası Teknolojisinde Yeni Yaklaşımlar” başlığı altında gerçekleştirilen seminer, Lapseki Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Sakaldaş tarafından, 6 Eylül 2018 tarihinde Zübeyde Hanım Çay Bahçesi’nde sunuldu. Bozcaada’da bağcılıkla uğraşan pek çok üreticinin katıldığı seminerde, üzümdeki hasat kriterleri, ön soğutmanın önemi, üzüm muhafazasında uygulanan son teknikler gibi konular üzerinde durulurken, Bozcaada Çavuşu üzüm çeşidinde daha önce yürütülmüş muhafaza ve soğuk depolama çalışmalarıyla ilgili bilgi paylaşımında bulunuldu. Seminerin ardından, Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Sakaldaş’a anlatımları ve gerçekleştirdiği sunumdan dolayı teşekkür ederek ödül takdiminde bulundu.