Çanakkale’nin İlçe Ziraat Odalarından Ziraat Fakültesine Ziyaret

Bayramiç Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Pehlivan, Ezine Ziraat Odası Başkanı Hamza Turhan, Yenice Ziraat Odası Başkanı Fahrettin Özcan, Eceabat Ziraat Odası Başkanı Özay Kuzu, Çan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şahin, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Ahmet Güler, Gelibolu Ziraat Odası Başkanı Atilla Eraslan ve Arıburnu Arıcılar Birliği Başkanı Cahit İleri, 05.03.2018 tarihinde Ziraat Fakültesi Dekanlığı’nı ziyaret etti. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz’in yanı sıra, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Fatih Kahrıman ve Yrd. Doç. Dr. Arda Akçal’ın da yer aldığı görüşmede, Çanakkale ilinin mevcut tarımsal sorunları ele alınırken, ilçelerin öne çıkan tarımsal ürünlerinden ‘Bozcaada Çavuşu üzüm çeşidi’, ‘Yenice Kapya biberi’, ‘Geyikli zeytinyağı’ ve ‘Bayramiç zeytinyağı’ için alınması planlanan coğrafi işaret başvuruları hakkında izlenecek yol ve mevzuatlarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca odalardan, Ziraat Fakültesi bünyesinde oluşturulan ‘Tarımsal Değerler Sergisi’ne destek sözü de alındı.