Çanakkale İlinde Üretilen Çiğ Koyun / Keçi Sütünün Sürdürülebirliği, Kalite ve Güvenilirliğinin Arttırılması" Paneli Gerçekleştirildi

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Gıda Mühendisliği Bölümünün ortaklaşa gerçekleştirdiği "Kaliteli Süt, Çanakkale'den Geçer"  projesi kapsamnında "Çanakkale İlinde Üretilen Çiğ Koyun / Keçi Sütünün Sürdürülebirliği, Kalite ve Güvenilirliğinin Arttırılması" paneli  gerçekleştirildi. Panele Çanakkale Valisi Hamza Erkal, ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Yücel ACER, Dekan Prof.Dr. Mehmet MENDEŞ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem KARADAĞ, Çanakkale Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doç. Dr. Ferhan SAVRAN, Oda başkanları, Öğretim Üyeleri ve çok sayıda üreticinin katılımı ile Fakültemiz Amfisinde Gerçekleştirildi. Yapılan açılış konuşmalarından sonra Oturum Başkanlığını Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Türker SAVAŞ'ın yürüttüğü panelde, Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Aynur KONYALI, Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi  Prof.Dr. Yonca YÜCEER, Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ferhan SAVRAN,  Akpınar Süt Ürünleri Sorumlu Müdürü  Aytaç YILDIZ, Veteriner Hekim  Rıfat ANIL panelist olarak yer aldı.

Proje kapsamında belirlenen 250 süt üreticisinin de hazır bulunduğu panelde, üreticilere kaliteli ve güvenilir süt elde etmek için yapılması gerekenler, üretimde yeni ve sağlıklı yöntemler nelerdir ve nasıl uygulanmalı, güncel süt fiyatlandırılmasındaki sorunlar ve nasıl aşılacağı gibi konularda bilgiler aktarıldı.

Proje panelinden önce Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen "Tarım ve İnsan" konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserlerin sergilendiği fotoğraf sergisi Protokol üyeleri ve çok sayıda üreticinin katılımı ile Fakültemiz Zemin Kat fuaye alanında açıldı.