‘Bozcaada Çavuşu’ Üzüm Çeşidinin Coğrafi İşaret Başvurusu İçin Son Aşamaya Gelindi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı tarafından ‘Bozcada Çavuşu’ üzüm çeşidinin Coğrafi İşaret Tescili’ne yönelik Türk Patent Enstitüsü'ne yapılacak başvuru için oluşturulan dosyanın hazırlıkları tamamlandı. Hazırlanan dosya, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Fatih Kahrıman ve Dr. Öğr. Üyesi Arda Akçal tarafından S.S. Bozcaada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yetkililerine teslim edildi. Bozcaada Belediyesi/ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Ofisi'nde gerçekleşen toplantıya, Bozcaada Kaymakamı Mustafa Akın, Tarım İlçe Müdürü Hasan Öz, Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, S.S. Bozcaada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu adına Kooperatif Başkanı Sabri Güler ve Başkan Yardımcısı İbrahim Güner katıldı. Toplantıda, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Fatih Kahrıman ve Dr. Öğr. Üyesi Arda Akçal tarafından ‘Bozcaada Çavuşu’ üzüm çeşidinin coğrafi işaret almasına yönelik olarak bundan sonra atılması gereken adımlar ve süreç hakkında konunun paydaşlarına bilgi verildi. Toplantının ardından, Ziraat Fakültesi heyetiyle birlikte gelen Fakültemiz stajer öğrencilerine Bozcaada'daki bağ alanları ve ada tarımının tanıtımına yönelik kısa bir teknik gezi düzenlendi. Bu kapsamda, Bozcaada'da faaliyet gösteren çeşitli işletmelerden üzüm yetiştiriciliği ve üzüm işleme teknikleri hakkında bilgiler alındı. Bozcaada Kaymakamlığı tarafından Ziraat Fakültesi'nden gelen misafirlere öğle yemeği ikramı ve Ziraat Fakültesi heyetinin Bozcaada’daki temaslarının sona ermesinin ardından heyet Çanakkale’ye geri döndü.