Bozcaada Bağcılarına “Bozcaada Bağlarında Toprak ve Yaprak Analizleri ile Bitki Besleme Önerileri” Konulu Seminer Sunuldu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi'yle ile Bozcaada Belediyesi arasındaki protokol çerçevesinde faaliyete giren 'ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Bozcaada Tarımsal Araştırma ve Uygulama Ofisi' ve aynı zamanda 'Truva Yılı' etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen seminer programları devam ediyor. Bu vesileyle,“Bozcaada Bağlarında Toprak ve Yaprak Analizleri ile Bitki Besleme Önerileri” başlığı altında gerçekleştirilen seminer, Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Besleme Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yakup Çıkılı tarafından, 13 Aralık 2018 tarihinde Bozcaada Zübeyde Hanım Çay Bahçesi’nde sunuldu. Fakültemizden Doç. Dr. Cafer Türkmen’in de katkı verdiği seminere, Bozcaada Tarım İlçe Müdürürlüğü, Bozcaada Belediye Başkanlığı, Bozcaada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Temsilcileri, Bozcaada’da bağcılıkla uğraşan pek çok üreticinin yanı sıra, ada halkı da yoğun ilgi gösterdi. Seminerde tarım arazileri ve bağlardan toprak örneği ve bağlardan yaprak örneği alım yöntemleri, bitki besin maddesi noksanlığı belirtileri, toprak ve yaprak örneği analizleri, bağ yetiştiriciliğine özgü gübreleme programları ile bitki besleme önerileri konularında güncel bilgiler verildi.

Dekanlığımız adına, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Cafer Türkmen ve Dr. Öğr. Üyesi Yakup Çıkılı’ya teşekkürlerimizi sunar, başarılarının devamını dileriz.