Bitki Koruma Bölümü 4.Sınıf Öğrencileri Tarafından Çanakkale Gıda Kontrol Laboratuvarlarında İnceleme Gezisi Gerçekleştirildi

.

Bitki Koruma Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Mesleki Uygulama Dersi kapsamında Bitki Koruma Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Tiryaki nezaretinde  Çanakkale Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü Laboratuvarları’nda incelemelerde bulundular. Pestisit Kalıntıları, Mikotoksin, GDO laboratuvarlarında yapılan analizler ve çalışmalar hakkında öğrencilere uygulamalı bilgiler verildi. Analizlerde kullanılan kromatografik cihazlar yerinde incelendi ve çalışma prensipleri anlatıldı. Ayrıca akrediasyona haiz ülkemizde sayılı laboratuvarlardan biri olan Çanakkale Gıda Kontrol Laboratuar Müdürlüğü'nün akreditasyon kapsam ve içerikleri hakkında bilgiler verildi.

Öğrencilere laboratuvar kapılarının açılmasını sağlayan Müdür Yardımcısı Erhan Akbağ’a ve çalışma konularını ve analiz prosedürlerini anlatan başta Pestisit Kalıntı Laboratuvarı sorumlusu Uğur Çiftçi olmak üzere diğer tüm Çanakkale Gıda Kontrol Laboratuar Müdürlüğü personellerine teşekkürlerimizi sunarız.