Biga İlçesi’nden Tarımsal Üretim ile İlgili Bir Heyet Ziraat Fakültesi’ni Ziyaret Etti

Biga İlçesi Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Vasfi Kara, Ziraat Mühendisi Mustafa Yıldırım, Ticaret Sanayi Odası Meclis Üyesi Hakan Akın, Ticaret Borsası Meclis Üyesi Kahraman Soydan ile Biga Ziraat Odası Genel Sekreteri Arif Ödül’den oluşan bir heyet, 20.02.2018 tarihinde Fakültemizi ziyaret etti. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Fatih Kahrıman ve Yrd. Doç. Dr. Arda Akçal ile Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Yaman Yurtman ve Tarımsal Yapılar Sulama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ünal Kızıl’ın karşıladığı heyet ile Biga İlçesi’ndeki hayvansal üretime yönelik yapılabilecek düzenleme ve projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyareti gerçekleştiren kurum temsilcileri tarafından, özellikle Biga’da bulunan hayvan barınaklarındaki mevcut şartların iyileştirilmesi ve yeni yasalar kapsamında köylerin dışına taşınması düşünülen hayvan barınaklarına örnek teşkil edebilecek proje ihtiyacı konuları gündeme getirildi. Bu kapsamda, Fakültemiz Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü ile orta-uzun vadeli çalışmaların ortaklaşa yürütülmesi hususunda fikir birliği sağlandı. Ayrıca, Zootekni Bölümü’nün hayvan yetiştiriciliğiyle ilgili yapabileceği potansiyel katkılar da değerlendirildi. Ziyareti gerçekleştiren heyete, Fakültemiz temsilcileri tarafından Ziraat Fakültesi Fuaye Alanı’nda yer alan ‘Tarımsal Değerler Sergisi’ gezdirildi ve gelen heyet tarafından sergimize destek konusunda söz verildi.