“Bayramiç’te Zeytinyağında Farkındalık” Etkinliği Gerçekleştirildi

Ziraat Fakültesi, Bayramiç Ziraat Odası ve Zeytindostu Derneği tarafından organize edilen “Bayramiç’te Zeytinyağında Farkındalık” konulu bir etkinlik 11.12.2019 tarihinde Çanakkale’nin Bayramiç ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Bayramiç Ziraat Odasının evsahipliğinde düzenlenen etkinliğe ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Bayramiç Kaymakamı Sercan Gökdemir,  Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Yıldırım, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun ve Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan’ın yanı sıra, Bayramiç MYO, Çanakkale Tarım İl Müdürlüğü, Ziraat Odalarının temsilcileri ile Bayramiçli üreticiler katıldı. Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar zeytin ve zeytinyağı çeşitlerinin yer aldığı standları gezdi. Bayramiçli Zeytin Üreticilerine yönelik olarak düzenlenen etkinliğin ikinci bölümünde, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Mehmet Ali Gündoğdu tarafından “Kaliteli Zeytinyağı İçin Bazı Önemli Konular” ve Zeytindostu Derneği İl Temsilcisi Mustafa Öz tarafından “Zeytinyağında Doğru Bilinen Yanlışlar ve Zeytinyağı Duyusal Tadımı” konulu eğitim sunumları gerçekleştirildi.