Bayramiç'te "Bilinçli Üretici, Kaliteli Ürün" Konulu Toplantıya Ziraat Fakültemizden Destek

Bayramiç Ziraat Odası Başkanlığı'nın girişimleri ile Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün işbirliği ile düzenlenen toplantıda, üreticilerin bir yıl süreyle emek verdiği, alın terini dökerek elde ettiği ürününü pazarlama aşamasına getirene kadar yapılan hataların ortadan kaldırılması, bilinçli üretim ile kaliteli ürün elde edebilmesi için neler yapılması gerektiği konusunda sunumlar gerçekleştirdi.

Toplantıda Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Fitopatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pervin KINAY TEKSÜR, katılımcılara elmada depo hastalıkları ve mücadele yöntemlerini anlatırken, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Fitopatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Savaş KORKMAZ ise elmada bakteriyel - viral hastalıklar ve bunların mücadele yöntemleri hakkında bilgiler verdi.