BAYRAMİÇ İLÇESİ DOMATES ÜRETİCİLERİNE EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Bayramiç Ziraat Odası ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerince, domates üretiminin yoğun olarak yapıldığı Bayramiç İlçesi Koşuburnu köyünde üreticilere eğitim semineri verildi.

Bayramiç Ziraat Odası’nın organizasyonu ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Savaş KORKMAZ, Prof. Dr. İsmail KASAP, Toprak ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. N. Mücella MÜFTÜOĞLU ve Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Ar. Gör. Dr. Seçkin KAYA tarafından Koşuburnu köyü, köy kahvesinde düzenlenen toplantıya yaklaşık 500 kadar üretici katıldı. Toplantıda domates üretiminde sorunlar ve çözümleri konularında üreticilere bilgiler verildi. Konuyla ilgili bilgi vere Bayramiç Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Pehlivan, "Domates yetiştiriciliğinde önde gelen köylerimizden biri olan Koşuburnu köyünde gerçekleştirdiğimiz seminer üreticilerimizin bilgilendirilmesi açışından çok verimli geçti. Bu köy halkının yanı sıra komşu köylerden ve ilçe merkezinden de çok sayıda üretici seminere katıldı. Üreticilerimiz her konuda bilgi eksikliklerini gidermiş oldu” dedi.