Ayvacık’ta Düzenlenen ‘1. Ayvacık Zeytin Şenliği’nde Fakültemiz de Yer Aldı

Ayvacık’ta Düzenlenen ‘1. Ayvacık Zeytin Şenliği’nde Fakültemiz de Yer Aldı

       Ayvacık Belediye Başkanlığı, Ayvacık İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ayvacık Milli Eğitim Müdürlüğü, Ayvacık İlçe Ziraat Odası ve Assos Eylem Grubu tarafından 1 Aralık 2017 Cuma günü 9:00-17:00 saatleri arasında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ayvacık Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu´nda düzenlenen 1. Ayvacık Zeytin Şenliği´ne Ziraat Fakültesini temsilen Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Arda Akçal, Doç. Dr. Hanife Genç, Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Kaleci, Arş. Gör. Mehmet Ali Gündoğdu, Arş. Gör. Ali Kürşat Şahin ile Arş. Gör. Ali Karanfil katıldı.

         Programın açılış konuşmalarında Ziraat Fakültesi adına bir konuşma yapan Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Arda Akçal; "Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi olarak bölgedeki zeytinlikler üzerinde yıllardır farklı bilimsel araştırmaların yürütüldüğünü, bölgedeki zeytin varlığı, zeytin ve zeytinyağı ile ilgili sorunlar üzerinde halen çalışmaların sürdüğünü, araştırmalardan elde edilen verilere göre Kuzey Ege Bölgesi´nde ve özellikle Ayvacık civarındaki zeytinliklerden elde edilen zeytinyağı kalitesinin oldukça üst düzeyde yer aldığını söyledi". "Ziraat Fakültesi olarak Ayvacıklı üreticilerimizin her zaman yanında olduklarını belirten Akçal, bölgenin tarımsal açıdan gelişimine katkı vermek istediklerini ve zeytincilik konusundaki tarımsal bilgi paylaşımlarının ve teknik desteklerinin bundan sonra da süreceğini ifade etti".

    Program, öğrenciler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren eserlere ödül takdimiyle devam etti. Pilav ikramı ve zeytinyağı tadım yarışmasının ardından, Ziraat Fakültesi öğretim üye ve elemanları ile Edremit Zeytincilik Üretme İstasyonu Müdürlüğü ve Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından, zeytin ve zeytinyağıyla ilgili eğitim sunumları yapıldı. Program, zeytin yetiştiriciliğinin sorunları ve çözüm önerilerine yönelik olarak gerçekleştirilen bir panel ile son buldu.

   `1. Ayvacık Zeytin Şenliği´nde Fakültemizi temsil ederek değerli bilgilerini üreticilerimize aktaran öğretim üye ve elemanlarımızı tebrik eder, `Ayvacık Zeytin Şenliği’nin sonraki yıllarda da sürdürülerek geleneksel bir hale getirilmesini temenni ederiz.