"Avrupa Kırsalında Hayvan Besleme-LIVENUTRITION" Projesi Meyvelerini Vermeye Devam Ediyor

"Avrupa Kırsalında Hayvan Besleme-LIVENUTRITION" Projesi Meyvelerini Vermeye Devam Ediyor

Fakültemiz Zootekni Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Kemal Çelik tarafından yürütülen "Avrupa Kırsalında Hayvan Besleme-LIVENUTRITION" projesi meyvelerini vermeye devam ediyor. 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi-Türkiye, Balıkesir Üniversitesi-Türkiye, Wroclaw Çevre ve Yaşam Bilimleri Üniversitesi-Polonya, Hayvan Biyolojisi Ulusal Araştırma Geliştirme Merkezi-Romanya, Umbria Tarım Konfederosyonu-İtalya, Bölgesel Girişimcilik Örgütü-Polonya ve Foundation of Knowledge-Macaristan kurumlarının ortak olduğu proje kapsamında "Rational Livestock Nutrition in Rural Areas" isimli kitap basıldı. 

Proje ortakları kitabın kendi dillerine çevrilerek ülkelerinde ders kitabı olarak kullanılmasına karar verdi. Hemen bütün çiftlik hayvanlarının beslenme fizyolojisi ve metabolizmasından, yemler ve içeriklerine kadar oldukça geniş kapsamlı olarak hazırlanan kitap, üreticiler tarafından kullanılabilecek pratikler içeriyor. 

Aynı zamanda proje kapsamında hazırlanan www.livenutrition.eu internet adresinde, üreticiler ve öğrenciler için çok sayıda ders notu ve eğitim videoları yer alıyor.