2018 Troya Yılı Kapsamında Ziraat Fakültesi Tarafından Ayvacık’da Panel Düzenlendi

2018 Toya Yılı etkinlikleri çerçevesinde, Ziraat Fakültemiz ile Ayvacık Sulama Birliği tarafından Ayvacık’a bağlı Tuzla köyünde, 27.03.2018 tarihinde saat 19:00’da bir panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nden katılan Dr. Öğr. Üyesi Seçkin Kaya, domates ve yeşil fasulye yetiştirme teknikleri ve kültürel bakım koşulları konuları hakkında üreticilerle önemli bilgiler paylaştı. Soru cevap şeklinde devam eden panelde daha sonra Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Gökhan Çamoğlu tarafından doğru sulama teknikleri ve uygulamaları konusunda ayrıntılı bir sunum gerçekleştirildi. Panelin bu bölümünde, özellikle toprak altı damla sulama sistemlerinin kullanımı, iklim verileri ve teknolojiden yararlanılarak doğru sulama miktarının belirlenmesi konuları üzerinde duruldu. Panelin son kısmında ise Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Burak Polat söz alarak, domates zararlıları hakkında genel bilgiler verdi ve domates üretiminin büyük sorunu olan Domates güvesi (Tuta absoluta) zararlısının biyolojisi, mücadelesi ve karşılaşılan sorunların çözümünde izlenecek olan yöntemler hakkında üreticilere kapsamlı açıklamalar yaptı. Panel, teşekkür konuşmaları ve Ayvacık Sulama Birliği Başkanı Recep Şahin tarafından panele katılan akademisyenlerimize teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Verimli arazilerin bulunduğu tarihi Truva medeniyetini de içerisine alan bu topraklar üzerinde güncel tarımsal konulara yönelik olarak gerçekleştirilen bu panel, bölge üreticilerine önemli katkılar sunduğu gibi, konunun uzmanı akademisyenlerimiz tarafından yapılan öneriler doğrultusunda üretim sezonu başlamadan önce üreticilerimizin önlemlerini almaya başlamalarının sağlanması amaçlanmıştır.