Transgenik Bitkilerde Hastalıklara Karşı Geliştirilen Geniş Spektrumlu Dayanıklılık Semineri

Nebraska Üniversitesi Lincoln Bitki Patolojisi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Amit Mitra, 29 Mayıs 2015 Cuma günü saat 10:00'da Ziraat Fakültesi Seminer Salonu'nda Transgenik Bitkilerde Hastalıklara Karşı Geliştirilen Geniş Spektrumlu Dayanıklılık (Broad Spectrum Disease Resistance in Transgenic Plants and Then Discuss the Novel Gene-Silencing Approach) konusunda bir sunum gerçekleştirecektir. Seminerde, gen sessizleştirmesinde kullanılan yeni yaklaşımlar hakkında bilgiler aktaracak olan Dr. Mitra, spesifik olarak tek bir açık okuma bölgesinde (Open Reading Frame-ORF) yer alan çoklu genlerden gen sessizleştirilmesine geçişin (From multiple genes in a single open reading frame to Gene Silencing) nasıl olduğu konularında dünyadaki son gelişmeleri paylaşacaktır.

Biyogen Öğrenci Topluluğu ve Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü'nün düzenlediği seminere ilgi duyan herkes davetlidir.