Fakültemiz 1.Sınıf Öğrencilerine Yönelik Oryantasyon Programı Gerçekleştirildi

Ziraat Fakültesi Dekanlığı tarafından 1.sınıf öğrencilerine yönelik Oryantasyon Programı Fakültemiz Amfisinde gerçekleştirildi. Programa Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Mehmet MENDEŞ, Dekan Yardımcıları Doç.Dr.Murat YILDIRIM ve Yard.Doç.Dr.Selma KAYALAK, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bitkisel Üretim Şube Müdürü Başak EGESEL, TKDK Koordinatörü Ümit ORTAN, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Prof.Dr.Türker SAVAŞ, Truva Sulama Birliği Başkanı İlhan ULUS ve fakültemiz öğretim üyeleri ile Bölümlerimizin 1.sınıf öğrencileri katıldı.
Oryantasyon Programında öğrencilere İlimiz Tarımında söz sahibi olan kurumların yöneticileri ve STK Başkanları meslek hayatlarında kendilerini nelerin beklediğini anlatarak, ileriye dönük yapabilecekleri ile ilgili fikirlerini paylaştılar. Programın sabah kısmının son konuşmacısı Barış KAYA tarafından öğrencilerimize Çanakkale'nin Tarihi ve Kültürel Geçmişi ile ilgili özel bir sunum yapıldı.
Program arasında öğrencilerimize Truva Sulama Birliği tarafından öğlen yemeği ikramı yapıldı.
Programın ikinci bölümünde ise; Üniversitemizin Dış İlişkiler Birimi, Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığı ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi Yetkilileri öğrencilerimize öğrencilik yaşamları boyunca kendilerine yararlı olacak bilgileri aktarırken, Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü yetkilisi Gökay ŞAHİN tarafından da belediyenin öğrencilere yönelik hizmetleri ve Kent yaşamı ile ilgili detaylı bilgiler verildi. Oryantasyon Programı Fakültemiz Tarım Ekonomisi bölümü öğrencisi İnci Pelin ÇAKMAKÇI tarafından verilen müzik dinletisi ile sona erdi.