2019-2020 ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU BAŞVURU VE DERS SEÇME İŞLEMLERİ

2019-2020 ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU BAŞVURU VE DERS SEÇME İŞLEMLERİ

2019-2020 ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU BAŞVURU VE DERS SEÇME İŞLEMLERİ

 

Yaz Okulu Takvimi

Yaz Okulu Başvuruları ve Ücretlerinin Yatırılması  10-12 Ağustos 2020
Yaz Okulu Dersleri ve Ara sınavı (14 Gün) 13-26 Ağustos 2020
Yaz Okulu Sınavları 27-28 Ağustos 2020

 

Adım Adım Yaz Okulu Ders Seçme İşlemleri

1) Yaz okulunda öğrenim görmek isteyen öğrenciler, https://ubys.comu.edu.tr/ adresine giriş yaparak Menü > Öğrenci Sistemi > Öğrenci Bilgi Ekranı > Ders Seçimi - Kayıt Yenileme bağlantısından ders seçme ekranına ulaşabilirler. Ekrandaki sekmelerde yaz okulunda açılan derslerin listesi gelecektir. Seçilmesi istenen dersler, seçilip ön kayıt yapılacaktır.

2) Öğrenciler, ders seçimi yaptıkça ödenmesi gereken ücret miktarı toplamı artacaktır. 

Dikkat:

Üniversitemiz Yaz okulu yönetmeliğine göre 2013 ve öncesi kayıtlı öğrenciler için; bir öğrenci on (10) krediyi aşmamak üzere en fazla üç (3) ders alabilir. ÇOMÜ Rektörlük Oluruna göre ise 2014 ve sonrası kayıtlı öğrenciler için; bir öğrenci 18 AKTS'yi aşmamak üzere en fazla üç (3) ders alabilir.

3) Öğrenciler, öğrenim gördükleri program dışından ders seçebilirler. Ancak sorumlu oldukları dersler ile yaz okulunda alacakları derslerin kredi, AKTS ve ders içeriği uygun olmasına dikkat etmelidirler.

4) Öğrenciler, ön kayıt işlemini tamamlar.

5) Oluşan yaz okulu ücreti, herhangi bir Ziraat Bankası ATM'si veya internet şubesi aracılığıyla TC Kimlik No ile kurumsal tahsilat işlemlerinden ödenecektir. 

6) Yaz okulu ödemesi yapıldıktan sonra otomatik olarak öğrenci bilgi sistemine yansıyacaktır. Öğrenci yeniden https://ubys.comu.edu.tr/ adresine giriş yaparak Menü > Öğrenci Sistemi > Öğrenci Bilgi Ekranı > Ders Seçimi - Kayıt Yenileme bağlantısından ders seçimi ekranına girip kesin kaydını tamamlayabilecektir.

 

Üniversitemiz Yaz Okulu Senato Kararı

21.05.2020 tarih ve 12 no’lu Senato kararının iptal edilerek, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güz ve Bahar Dönemlerini kapsayan “Yaz Okulu” uygulamasının “Uzaktan Öğretim” yöntemiyle, canlı (senkron) olarak ve sadece kendi öğrencilerimiz için yapılmasına oy birliği ile karar verildi.
1.    Yaz Okulunda verilecek her bir dersin; her gün, dersin saati kadar ve 13 gün boyunca ders yapılması, 1 gün ara sınav olmak üzere (14 haftaya karşılık gelecek şekilde) yapılması planlanmıştır.
2.    6-7 Ağustos 2020 tarihinde tek ders sınavına girip başarısız olan öğrenciler de Yaz Okulundan faydalanabileceklerdir.
3.    Yaz Okulu başvurularının alınması, ücretlerinin yatırılması, derslerin işlenmesi ve sınavların yapılması programı aşağıdaki şekilde olup, tamamı uzaktan yapılabilecektir.
4.    Yaz Okulu ücretleri için, Yüksek Öğretim Kurulu’nun açıklayacağı miktarların uygulanmasına karar verilmiştir.
5.    Yaz Okulu Yönetmeliğimizin ilgili maddesi uyarınca en az 8 öğrencinin kayıtlanması ile birlikte Yaz Okulunun açılabileceği hükmü, Covid-19 salgını nedeniyle bu eğitim-öğretim yılı için öğrenci sayısına bakılmaksızın açılabilecektir.
6.    Yaz Okulunda devam şartı aranmayacaktır.
7.    Yine Covid-19 salgını nedeniyle Bahar Yarıyılında kayıt donduran öğrenciler Bahar Yarıyılı dersleri için Yaz Okuluna başvuruda bulunamazlar.
8.    Başvurular, ilgili birimlere aşağıdaki belirtilen tarihler arasında yapılır. İlgili birim, Yaz Okulu açılmasına karar vermeye yetkilidir.

Yaz Okulu Başvuruları ve Ücretlerinin Yatırılması :   10-12 Ağustos 2020
Yaz Okulu Dersleri ve Ara sınavı (14 Gün) :    13-26 Ağustos 2020
Yaz Okulu Sınavları :    27-28 Ağustos 2020